ANDRE SIGER

Et besøg værd… der er faktisk ikke mere, at sige end… ABSOLUT

Vi har på Aalborg Sportshøjskole haft besøg af Johnny Sort Jensen til idrætslige sjove, inspirerende og udfordrende udfoldelser. Johnny holdt alle 90 mennesker aktive med aktiviteter som mange ikke havde prøvet tidligere og samtidig formåede han, at give en stor fornemmelse af fællesskab, som vi alle vil grine og huske tilbage på, som en rigtig GO’ dag.

Samtidig med aktiviteterne kunne man mærke Johnnys indlevelsesevne og inspirerende måde, at gribe sådan en gruppe mennesker an på. Det, at eleverne og lærerne fik følelsen af, at med et handicap (mentalt eller fysisk), så går verden ikke i stå og man kan stadigvæk dyrke idræt, som mange mennesker brænder for i dagens Danmark og ikke mindst på Aalborg Sportshøjskole.

Ikke nok med, at vi vil sige tusind tak for en forrygende dag i hallen, så fik vi også lov til at læne os tilbage og “bare” lytte til Johnny’s historier from the real life. Historier, som var rørende og gav stof til eftertanke hos alle.

Endnu engang…tusind tak for en fantastisk dag.

Mange hilsener fra Aalborg Sportshøjskole og Karen Brødsgaard

Jeg har haft glæden ved, at høre Johnny Sorts foredrag flere gange gennem årene

Foredraget er ikke den almindelige historie om en mand der mister en eller flere legemsdele og alligevel formår at få hverdagen til at fungere. Det er foredraget om en mand, der gennem nogle store og traumatiske omvæltninger i livet vælger at fokusere på de ting der er tilbage frem for de ting der er mistet. Med foredragets to dele tager Johnny publikum i hånden og guider dem gennem Johnnys rejse fra 1981, gennem genoptræning, fejloperation 10 år senere og til i dag hvor han lever på trods af stærke smerter. Johnny formår på ganske kort tid, at etablere kontakten til sine tilhørere med sin spændende historie. Med indgroet nordjysk charme, dialekten og glimtet i øjet er det hele er pakket perfekt ind i et billede af hvordan Johnnys situation var før og efter ulykken.

Når man hører Johnnys fortælling får man et billede af en mand, som med humor og skæve vinkler får håndteret virkeligheden og får samtidig tilhørerne til at lukke historien ind i eget liv. For uanset om man møder op med et stort handicap eller ej, lykkedes det Johnny at servere sin egen historie så alle er med, uanset egen erfaring.

Johnnys livsglæde, hans mod på forandring og den seriøsitet han griber tingene an med, giver tilsammen det spark i den rigtige retning som vi alle har brug for en gang i mellem.

Torben Linde Mikaelsen

Torben_L

1000 tak for dit indlæg for os på Nibe Skole

Børnene havde en helt fantastisk dag, vi voksne kan kun sige det samme. Vi er nu startet op med at bruge dit oplæg til nogle lege og situationer i hverdagen. Skægt og se hvordan børnene tager vores input ind, og leger læringen ind, dejligt. Du står for mig, som en fantastisk “indsparker” med en god portion humor og en skøn tilgang til livet, trods alt. Du kan helt sikkert lære mennesker omkring dig noget om livsindstilling, tak. Jeg vil på vegne af kollegaer i Nibe Dus sige så meget tak for din indlevelse i børnene, de glemmer dig aldrig.

De glemmer dig aldrig. Håber vores veje kan krydses en anden gang til nye udfordringer, ha’ det rigtig godt.

Mange hilsner fra
Dorthe Hougaard
Nibe Skole

Dorthe Hougaard

Jeg kan på det varmeste anbefale Johnny som oplægsholder

Han har et væsentligt budskab som er yderst relevant dels inden for en række uddannelser, højskoler, efterskoler og foreninger hvor der er fokus på at fremme egen og andres livskvalitet.

Han er en meget dygtig formidler og formår gennem sit engagement i emnet at gøre det meningsfuldt for den enkelte deltager.

Han har en bred vifte af idrætslege/aktiviteter som motiverer, skaber glæde og et betydningsfuldt afsæt for efterfølgende refleksion.

Han er og gør det han siger og virker derfor meget autentisk på deltagerne.

Med venlig
Susanne Larsen
Uddannelsesvejleder, pædagogisk Assistent, Lektor i idræt,
Master i filosofi, læring og didaktik.
VIA Pædagoguddannelsen
Professionsbachelor
Campus Viborg
VIA University College
8900 Viborg

Vil du også have et indblik i en verden, hvor smerte jages bort med fysisk aktivitet, så tøv ikke med at kontakte mig

Johnny Sort

SMERTEDIGT

af Johnny Sort